Cadillac 4 Window Sedan De Ville, -61

Maski

50-60 -luvun vaihteen ns. siipijenkit ovat olleet jo pienestä pitäen eräitä suosikkiautojani ja kun tarjoutui tilaisuus hankkia aito Cadillac, niin olin myyty hyvin nopeasti. Ajossa tuo muistuttaa enemmän laivaa kuin autoa, mutta hälläväliä, nopeaan ajoon on sopivampiakin laitteita kuin tämä auto.

Kuva takaoikealta


Kuva sivulta

Tarkoitus oli kunnostella tuota pikkuhiljaa, kuitenkin liikenteessä pitäen. Kyseessä on siis Cadillac 4 Window Sedan de Ville vuodelta 1961. Neliovinen varakkaamman perheen auto siis.

Tässä yksilössä on alkuperäisenä lisävarusteena automaattihaulla varustettu AM-radio, automaattinen valojen vaihto, sähköllä säätyvä etupenkki, sähköinen takaluukun lukko sekä ilmastointi. Kuvien ottohetkellä tosin yksikään näistä ei toiminut.

Muista sähkölaitteista toimivat jarruvalot, jotka tosin olivat sitten aina päällä, joten ennen rekisteröintiä saimme toisen omistajan kanssa urakoida jonkun aikaa ennenkuin kaikki oli edes katsastuskunnossa.

Kuvissa auto on ennen pesua, pesun jälkeen lian alta paljastui enimmäkseen oikein hyvä maalipinta, parempi kuin odotimme.(kts. jäljempänä)

Toinen kuva sivulta


Päältä

Nyttemmin Cadillac on ehditty myydäkin, mutta saimme sen katsastettua ja rekisteriin varsin vaivatta. Matkaakin on tehty ja hyväksi matka-autoksi havaittu, ensimmäisen kesän saldoksi tulee noin 5000 km. Bensaa kuluu melkoisesti mutta aina siitä on rahalla selvinnyt.

Pesun, vahauksen ja kromiosien kiilloituksen jälkeen Cadillac alkoi jo näyttää arvoiseltaan autolta, kuten seuraavista kuvista voi nähdä.

Etuoikealta


Keula
Takaa yläviistosta

Ajellessa tunnelma on sitä mitä pitääkin: hymy leviää stoppareihin asti aina kun liikkuu :), joten rahalle on vastinetta saatu.


Linkkejä

Muita Cadillac -sivuja on tässä vielä varsin vähän, keräilen kunhan ehdin.


Sivua muutettu viimeksi 8.1.2001. (Serverin vaihto 2010, linkit muuttuneet)