Ostin joskus taannoin naapurin pojalta Suzukin kun hemmo sai ajokortin ja pyörä jäi käyttämättä. Sopiva hinta tietysti edesauttoi asiaa ja se, että ajokki ei ollut rekisterissä. Tekniikasta ei ole paljoakaan tietoja, vinkkejä otetaan vastaan kiitollisuudella. :)

Tavoitteena on ensin saada pyörä ajokuntoiseksi ja sitten rekisteriin takaisin, myöhemmin voi ruveta kunnostamaan sitä museokuntoiseksi. Isoin ongelma tulee olemaan osien löytäminen, lokasuojien ja niiden kiinnikkeiden tekeminen omin toimin kun ei ihan joka toiseltakaan onnistu.

Mikäli itselläsi on tai tunnet jonkun jolla olisi yllämainittuja osia niin ota yhteyttä, tarvetta olisi sekä mahdollisuus nipistää jostain muualta rahaa osien ostamiseen.


A95,toiselta puolelta

Pyörä on siis 2-tahtinen ja 72-kuutioinen, vuosimallia 1972. Tehoa koneesta on tyyppikilven mukaan saatu 6,5 hepoa ja pyörä nykyisellä rengastuksella kulkee mittarin mukaan vajaata yhdeksääkymppiä. Kohtuullinen nopeus ajokille joka painaa vähemmän kuin nykyiset mopot ja näyttää aivan Soliferin 4 Speediltä, samalta ajalta.

Kuvissa lokasuojassa, sivukopassa ja tankissa näkyvä väri ei ole oikea, se on liian tumma. Rungossa, ajovalossa ja takahaarukassa näkyy oikea värisävy. Tässä kuvassa näkyy myös että takalokasuoja on puoliksi poikki takavalon kiinnikkeiden välistä.

A95, mittari

Mittarissa on reilu 17 000 km ja se saattaa jopa pitää paikkaansa, sillä ensimmäinen omistaja oli eläikäinen vaari, joka ei pitkiä matkoja ajellut. Kun vaari kuoli niin perikunta poisti pyörän rekisteristä ja se jäi mökkimopoksi, jolloin kilometrejä ei tietenkään paljoa kertynyt.

A95,edesta


A95,takaa

Etenkin tästä kuvasta näkyy miten mikrokokoisesta ajokista on kyse, en ole itsekään mikään pitkä mies ja hyvin ovat molemmat jalat maassa, vaikka nilkkaa myöten.

Löysin tuohon varaosakirjan, jossa on räjäytyskuvat, osanumerot, laakerien mittoja sekä mainita osien yhteensopivuudesta muiden mallien kanssa. Erityisesti A100-mallin kanssa identtiset osat helpottavat elämää, koska niitä saa vielä Englannista.


Sivua päivitetty viimeksi 6.10.-03. (Serverin vaihto 2010, linkit muuttuneet)